Басты бет
›
Жедел ішек инфекцияларының алдын алудың негізгі шаралары
Жедел ішек инфекцияларының алдын алудың негізгі шаралары
Жедел ішек инфекцияларының алдын алудың негізгі шаралары
Жедел ішек инфекцияларының алдын алудың негізгі шаралары:
• Жеке бас гигиенасын сақтау, тамақ ішер алдында және дәретханадан кейін қолды сабынмен мұқият жуу;
• Су мен сүтті қайнағаннан кейін ғана ішіңіз;
• Кездейсоқ адамдардан тамақ (соның ішінде сүт) сатып алмаңыз;
• Жаңа піскен көкөністерді жеу алдында жақсылап жуып, қайнаған сумен құйып алу керек;
• Тағамдарыңызға термиялық өңдеуден өткен тағамдарды таңдаңыз. Тамақты, әсіресе етті, құс етін, жұмыртқаны және теңіз өнімдерін жақсылап қуырыңыз (қайнатыңыз). Азық-түлікті тіпті тоңазытқышта да ұзақ сақтамаңыз;
• Тез бұзылатын тағамдарды тек салқын жерде сақтаңыз;
• Шикі тағамды өңдеу үшін бөлек ас үй ыдыстары мен пышақ және кесу тақтасы сияқты ыдыстарды пайдаланыңыз. Шикі тағамдарды дайын тағамдардан бөлек сақтаңыз;
• Үйіңіздің, аулаңыздың тазалығын қадағалаңыз.
• Жедел ішек инфекциясының белгілері пайда болған жағдайда (қызба, құсу, нәжістің бұзылуы, іштің ауыруы) дереу медициналық көмекке жүгініңіз.