Басты бетТамақтан уланудың алдын алу үшін келесі профилактикалық сандарды сақтау қажет

Тамақтан уланудың алдын алу үшін келесі профилактикалық сандарды сақтау қажет

Тамақтан уланудың алдын алу үшін келесі профилактикалық сандарды сақтау қажет Тамақтан уланудың алдын алу үшін келесі профилактикалық сандарды сақтау керек: ❗ белгісіз тұлғалардан азық-түлік өнімдерін сатып алмаңыз; ❗ тез бұзылатын азық-түлік өнімдерін және балалар тағамын сатып алғанда, сатылатын азық-түлік өнімдерінің жарамдылық мерзіміне және мұндай өнімдерді сақтау шарттарына назар аударыңыз; ❗ жарамдылық мерзімі өтіп кеткен және тоңазытқыш қондырғыдан тыс жерде сақталған өнімдерді пайдаланбаңыз; ❗ Қолданар алдында көкөністерді, жемістерді, жидектерді және шөптерді жақсылап жуыңыз; ❗ бұзылу белгілері бар көкөністер мен жемістерді сатып алмаңыз және тұтынбаңыз; ❗ банкалардың тығыздығы бұзылған, тоты бар, деформацияланған, заттаңбасы жоқ консервілерді сатып алмаңыз; ❗Тағам өнімдерін қаптамасының бүтіндігі бұзылған және таңбаланбаған затбелгілері (біркалары) сатып алмаңыз; ❗ тағам дайындаған кезде жеке бас гигиенасын сақтаңыз: тағамды дайындамас бұрын және шикі тағамды ұстағаннан кейін әрқашан қолыңызды жуыңыз; ❗ Тағам дайындау үшін қолданылатын барлық беттер мен ыдыстарды жуғыш заттармен жүйелі түрде жуыңыз; ❗Тағамды, әсіресе ет, құс, жұмыртқа, балықты термиялық өңдеуді мұқият жүргізіңіз; ❗ тез бұзылатын тағамдар мен дайын салаттарды бөлме температурасында 2 сағаттан артық сақтауға болмайды; ❗ кондитерлік өнімдерді, кремі бар торттарды тек тоңазытқышта сақтаңыз, бұл тез бұзылатын тағамдар екенін ұмытпаңыз; ❗Жаңа дайындалған тағамды алдыңғы күннен қалған тағаммен араластырмаңыз. ⚠️Тағамнан уланудың алғашқы белгілерінде дереу дәрігерге хабарласыңыз.